1879
Het begin
Het begon allemaal in Roden, Dhr. Jan Teeninga heeft daar een timmerbedrijfje opgericht.
1911
Generatie 2
De zoon van Jan, Herman Teeninga heeft het timmerbedrijf in Roden overgenomen van zijn vader. Maar doordat hij daar teveel belasting moest betalen is hij naar Sauwerd verhuisd.
1922
Een tocht
Hij kocht daar het houtstek van ene Pot, aan de Provinciale weg 8 Te Sauwerd. Het gezin is vanaf Roden per trekschuit naar Sauwerd gekomen.
1931
Jong geleerd...
Hans Teeninga, de zoon van Herman, begon op zijn 14e in de zaak van zijn vader. Overdag werkte hij als leerling timmerman en s ‘avonds ging hij naar de technische school in Groningen, op de fiets.
1939
2 zoons
Later heeft hij de zaak overgenomen samen met zijn broer, die ook al geruime tijd in het timmerbedrijf werkzaam was. Hans Teeninga is getrouwd met Janna Kruizinga uit Baflo. Ze kregen 2 zoons, Herman en Aljo.
1971
De broers
Deze twee zoons van Hans Teeninga en Janna Teeninga-Kruizinga hebben later de zaak samen overgenomen van hun vader. Het bedrijf is aardig groot geworden en een gevestigde naam in de regio met een groot arsenaal aan vaste klanten
1988
Het einde?
Aljo Teeninga uit de zaak gegaan en vertegenwoordiger geworden in de bouwbranche. Herman Teeninga heeft de zaak nog jaren voortgezet maar zijn zoons hadden niet de ambitie om het timmerbedrijf over te nemen. Het bedrijf is toen verkocht aan iemand van buiten de familie.
2010
Een nieuw begin
Hans Teeninga, de zoon van Aljo en Mineke Teeninga, is met een nieuw bouwbedrijf begonnen in Assen, met opzet niet het bestaande bedrijf doorzetten. Omdat we nu vanuit Assen werken en deels omdat de bedrijfsstructuur nu anders is en naar ons idee nu beter werkt. Maar onze passie is er nog steeds iets moois maken van natuurlijke materialen met liefde en passie voor het vak.
Teeninga bouw

Al ruim 100 jaar verstand van bouwen

Wij zijn een veelzijdige bouwbedrijf, wij voeren werkzaamheden uit op gebied van: verbouw, onderhoud, nieuwbouw, renovatie en vastgoedverbetering. Voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. Kijk gerust eens bij onze reeds uitgevoerde werken om een indruk te krijgen.

Weet u het al zeker?

Bent u er al uit en wilt u graag een offerte van ons ontvangen? Vraag dan direct een offerte aan via de onderstaande link.